Eskişehir Yangın İhbar Sistemleri Yangın alarmı evinizi güvende tutmak için yapabileceğiniz en önemli şeylerden biridir. Yangın çıkması durumunda, en kısa zamanda fark edersiniz, böylece söndürmek veya kaçmak için zamanınız olur.

Yaşamları ve mülkleri yangınların sonuçlarından korumak için ilk adım, yüksek kaliteli bir yangın alarm sistemi kurmaktır. Kurduktan sonra, daima en iyi şekilde çalıştığından emin olmak için sistemi iyi durumda tutmanız önemlidir.

Bu yazıda, en iyi yangın alarm sistemini satın almak için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

Yangın alarmı nedir?

Yangın alarmı, insanları kapsama alanında olası bir yangın, duman veya karbon monoksit oluşumu hakkında uyarmak için görsel ve sesli sinyalizasyon kullanan çeşitli cihazlardan oluşan bir ünitedir. Yangın alarmları genellikle konutlar ve ticari binalar için bölgesel kapsama sağlamak için yangın alarm sistemlerinde ayarlanır. Uyarı sinyali yüksek sesli bir siren / zil veya yanıp sönen bir ışıktır veya ikisini birden içerebilir. Bazı yangın alarm sistemleri, sesli mesaj gönderme veya telefon görüşmesi yapma gibi ek uyarılar kullanır.

İşlevsellik ve entegre bileşenlere bağlı olarak, yangın alarm sistemlerinin birkaç sınıflandırması vardır.

  1. Otomatik yangın alarm sistemleri, duman veya ısı sensörleri gibi yangın dedektörleri aracılığıyla etkinleştirilir. Manuel yangın alarmları, manuel çağrı noktaları veya çekme istasyonları ile etkinleştirilir. Bir yangın alarm sisteminin bir başkasını dışlaması için bir sebep yoktur. Her ikisi de aynı sisteme dahil edilebilir.
  2. Konvansiyonel yangın alarmları tek bir ünite olarak çalışır ve kontrol edilmedikçe tam olarak aktivasyon alanını belirleyemez. Adreslenebilir yangın alarmları , tehlike kaynağının daha kolay tanımlanması için kontrol paneline bağlı her yangın alarm dedektörü için özel olarak ayrılmış bir adrese sahiptir.
  3. Tek kademeli yangın alarm sistemleri binadaki herkesi bir sensörün aktif olduğu konusunda uyarır. İki aşamalı yangın alarm sistemleri , yalnızca ikinci aşamadan önce uygun önlemleri almaya yetkili olan kişileri uyarır. Bu sistem, panik ve yetersiz korkunç yanıtı önlemek için geniş ortak alanlara (örneğin sağlık tesisleri) hizmet vermek için tasarlanmıştır.

En uygun yangın alarm sistemini belirlemek için özel ihtiyaçlarınızı belirleyerek başlayın. Binanıza kaç dedektör takmanız gerektiğini düşünün. Mevcut güvenlik sisteminizle uyumlu bir yangın alarm sistemine gidin. Kaliteden ödün vermeden bütçenize uygun ekipman satın alın. Yangın alarm sistemini doğru şekilde kurmak ve mevcut izleme ve güvenlik sisteminize uygun şekilde entegre etmek için yangın alarm sistemi satıcısıyla yakın bir şekilde çalışın.

Gelişmiş kullanılabilirlik için, acil durum düğmesi, sesli alarm ve yedek pil gibi ek özellikler içeren sistemleri tercih edin. Bir yangın alarm sisteminin belirli bir özelliğinin sizin özelliklerinize hizmet edip etmediğinden emin değilseniz, bir veya daha fazla satıcının desteğine başvurun.

Ayrıca, itfaiye departmanına başvurmanız ve ilgili yangın yönetmelikleri ve düzenlemeleri hakkında bilgi sahibi olmanız iyi bir fikirdir. Hangisini satın alacağınıza karar vermeden önce, çeşitli satıcılar tarafından sunulan yangın alarm sistemlerini karşılaştırdığınızdan emin olun.

Almayı düşündüğünüz yangın alarm sistemlerinin kalitesini ve güvenilirliğini anlamak için mevcut ve önceki müşterilerden çevrimiçi yorumları okuyun. Ayrıca, iyi çalışan bir yangın alarm sistemine sahip olan arkadaşlarınız, aileniz ve meslektaşlarınızdan tavsiyeler alarak kısa bir satıcı listesine ekleyebilirsiniz.

Yangın alarmını oluşturan parçalar nelerdir? (örn. yangın alarm paneli ve batarya)

Bir konvansiyonel yangın alarm sistemi ise aşağıdaki cihazları kapsamaktadır:

  • Yangın alarm paneli
  • Dedektörler ve bazlar
  • Çağrı noktaları
  • Sirenler ve flaşörler
  • Güç kaynağı aksesuarları (yangın alarmı pilleri)

Kablosuz yangın alarm sistemleri, yangın kontrol paneli ile diğer cihazlar arasında kablo kullanmaz. Günümüzde kullanılan çoğu yangın alarmı kablosuzdur. En ileri teknoloji akıllı teknolojiyi kullanır ve çeşitli yazılım uygulamalarıyla akıllı bir eve entegre edilebilir.

Yangın alarm paneli , sistemin tabanı veya kontrol merkezidir. Diğer bileşenlerin ayarlarını kontrol eder ve bilgileri sistem üzerinden iletir.

Yangın dedektörleri, ısı, duman veya karbon monoksit sensörleri olabilir. Bu tür acil durumların varlığını izlemek için binanın etrafına yerleştirilirler. Bazı gelişmiş sensörler radyasyonu bile tespit edebilir. Çağrı noktaları veya çekmeler manuel olarak kontrol edilen yangın alarm sistemlerine aittir. Çoğu konut mülkleri bunları kullanmaz, ancak birçok ticari tesis hala kullanılmaktadır. Sirenler yüksek sesle siren sinyali verir. Flaşörler görsel uyarılar içindir ve aralıklı veya dönen flaşlar (genellikle kırmızı veya beyaz) yayar.

‍ Geleneksel bir yangın alarm sisteminden bir arama

Bir yangın alarm sistemi, ana elektrik güç kaynağını birincil kaynak olarak kullanabilir. Elektrik kesintisi durumunda, sistem bir yangın alarm pilinden oluşan ikincil güç kaynağına geçer. Geleneksel yangın alarmları için sık sık pil değiştirme yapılması gerekir . Bazıları, parçalarını duvara veya tavana monte etmek için tornavida kullanmak gibi temel teknik beceriler gerektirir .

No tags for this post.